« Random facts and thoughts | Main | »

November 26, 2007

Svart uke - en oppdatering

I følge Elisabeth er det nå julemelk i butikken. Det vil si melkekartonger med julemotiv på. Siden jeg er politisk motstander av julefeiring før første desember (som nevnt kan man oppnevne seg selv til politisk motstander av alt man bare ikke liker når man studerer samfunnsvitenskap), kan jeg ikke kjøpe melk denne uken. Kaffemaskinen min får altså en svart uke - ingen cappuccino, cortado eller macciato før advent.

Svart uke er et begrep jeg har fra Tim Wendelboe, og nei, det er ikke så emo som det høres ut. Når dette er siste uke før eksamen, og det nettopp er blitt avgjort at jeg ikke skal flytte til Paris likevel, men at jeg faktisk ikke helt vet hva jeg skal gjøre etter jul, er det likevel en viss fare for at det ikke bare er kaffen min som virker svart. Jeg trøster meg selv med at jeg nå i hvert fall kan delta på dette.

Posted by Julie at November 26, 2007 5:55 PM

Trackback Pings

TrackBack URL for this entry:
http://www.espen.com/cgi-local/mt/mt-tb.cgi/1484

Comments

tull tull tull:) du må bare handle i kiwi st. olavsgate (eller andre riktige steder)! der er det ikke julemotiv på noen av kartongene enda, og melken jeg kjøpte der idag går ut på dato 2.12.

på den andre siden; den ekstra tiden det tar å klargjøre melk for cappuccino er ganske kostbar i disse eksamenstider, så sånn sett svart uke ingen direkte dum idé!
(..selv om akkurat denne logikken minner meg om den gangen jeg måtte ta forbikjøringsteori og kjørelæreren snakket om hvor liten tid vi egentlig sparte på å ligge ti over fartsgrensen på en gitt strekning el. kjøre forbi noen - så lite tid at det var komplett meningsløst. kaffe er aldri meningsløst.)

Posted by: Heidi at November 26, 2007 7:31 PM

OG du kan ta STV4020 med meg :P

Posted by: per ivar at November 26, 2007 8:08 PM

Vel Julie,
så har du i alle fall erfaring for at hvis man er inkompetent (noe man er hvis man gir feil opplysninger) som byråkrat, så har det ingen konsekvenser. I hvert fall ikke i Norge. Det er reglene som må endres, må vite. En liten sidekonsekvens som Weber ikke hadde tenkt på, muligens?

Posted by: Espen at November 26, 2007 9:18 PM

Heidi - kaffe er aldri meningsløst.
Per Ivar - jeg vet ikke om jeg kan det hvis jeg har lyst til å ta opp fag samtidig. Jeg må undersøke det. Og siden jeg nå har lært at alle jeg ikke kjenner personlig lyver, kommer dobbeltsjekkingen av disse reglene til å ta litt tid. Men skal man først ta metodefag i statsvitenskap, bør man gjøre det sammen med deg. Det lærte jeg i fjor.
Heidi og Per Ivar - frykt ikke. Jeg er også glad for at jeg skal bo i samme by som dere begge, og det er egentlig en bedre trøst enn Iron&Wine. Selv om dere ikke vil bli med meg på akkurat den konserten.
Pappa - At reglene, og ikke enkeltpersonene, er det vesentlige i et byråkrati, er et av Webers hovedpoeng, om jeg ikke husker helt feil. Skulle likevel ønske jeg hadde navnet på akkurat denne enkeltpersonen...

Posted by: Julie at November 26, 2007 9:26 PM

og jeg er glad for at du innså det selv, at livet tross alt er ikke det samme uten oss. ;)

Posted by: Heidi at November 27, 2007 1:36 PM