« The 100th entry | Main | Google-ranking »

September 26, 2006

Kaffebarguiden: Åpent Bakeri

Det kan diskuteres om Åpent Bakeri er en kaffebar, men når jeg først har anmeldt U1, har jeg utvidet definisjonen på "kaffebar" betraktelig.

Likevel er Åpent Bakeri først og fremst et bakeri. Kaffen er akseptabel, men du kjøper et fantastisk bakverk med en kaffe til, ikke en fantastisk kaffe med et bakverk til. Og bakverkene er virkelig fantastiske. Dette er ikke først og fremst et kakested, men et sted med skikkelig grovt brød og rundstykker, pluss noen herlige briocher, pains au chocolat og sukkerboller.

Finnes det ledig bord på Damplassen?Det finnes to Åpne Bakerier. Den på Frogner er den som er kjent for å ha kø rundt halve kvartalet. Jeg tror ikke det er fordi køen her er lengre enn på Damplassen, men fordi lokalet er mindre. Beliggenheten på Damplassen er nemlig mye bedre, i hvert fall så lenge man sitter ute. Og det gjør man. Man trosser veps, fugler og barnevogner for å sitte ute i fantastiske (fantastisk er visst et ord jeg liker å bruke om Åpent Bakeri) Ullevål Hageby. Begge beliggenhetene anklages for å være snobbete, men jeg vil fortsatt si at det er dyrt å bo på disse stedene fordi det er fint der - ikke "fint" fordi det er dyrt.

I tillegg til to bakerier, finnes Blings i sentrum. Her har jeg ikke vært, men jeg vil benytte anledningen til å takke venner som har gitt meg bakvarer herfra i gave, enten anledningen var bursdagen min eller bare en lørdag jeg var på jobb uten å ha sovet nok.

Damplassen er særdeles hardt rammet av ammetåka som har lagt seg over Oslo. Klikk på linken og legg merke til at hele området jeg stort sett oppholder meg i (St. Hanshaugen og Blindern-området) er kategorisert som "hardt rammet". Og det er nok sant at mine medstudenter og jeg skiller oss ut når vi tar lunsj på Damplassen. Det er merkelig at dette stedet er så overtatt av småbarnsmødre med mye fritid når det ligger fem minutter fra et universitet. Det tok meg et år å gjøre dette til en lunsj-rutine, men det burde da likevel være noen andre som har oppdaget at det er bedre rundstykker her enn i kantinen.

müslirundstykke = bra lunsj

Hva bør man bestille? MÜSLIRUNDSTYKKE! Det koster 20 kr, er på størrelse med et lite brød, fylt med nøtter, rosiner, aprikos, eple, osv. En dag da müslirundstykkene ikke er utsolgt, og det er ledig plass på Damplassen, er en god dag. Spis her, da er syltetøyet inkludert. Jeg liker ikke syltetøy en gang, unntatt akkurat her. Å ta med syltetøy, om det så bare er på den andre siden av Damplassen, koster deg 15 kr. Ikke egentlig verdt det, så vil du spise et annet sted, kjøp heller med deg noe søtt. Hvis du gjør dette til en lunsjrutine, anbefaler jeg å droppe kaffen. Den er tross alt fire ganger så dyr som på U1, og egentlig ikke så mye bedre. Ta heller en kaffe fra U1 i hånden når du går til Åpent Bakeri.

Fantastisk! 

 

Posted by Julie at September 26, 2006 9:06 PM

Trackback Pings

TrackBack URL for this entry:
http://www.espen.com/cgi-local/mt/mt-tb.cgi/1007

Comments

Ja, du vet jo om mitt forhold til ammedamer på seminar. Det er ikke ulikt mitt forhold til ammedamer i horder på café.. Jeg føler meg nesten litt sjåvinistisk. Uff. Åpent bakeri har gode kanelboller da, det skal de ha!

Posted by: Eva at September 26, 2006 10:54 PM

Nå er det lenge siden jeg har vært der! Jeg liker sjokoladebrødene :) og havrerundstykkene. Müsliene har jeg ikke våget meg på fordi jeg er så feig når det gjelder nøtter og tørkede ting. Men kanskje en gang..

Posted by: heidi karethe at September 26, 2006 11:20 PM